Wat kost factoring?

Standaardtarieven

De kosten van factoring verschillen per maatschappij. Uiteraard zoekt Factoring Vergelijker voor u de beste deal. Toch voorzien wij u graag van een gemiddeld kostenplaatje. Zodat u te allen tijden weet waar u aan toe bent.

Een factoringmaatschappij biedt over het algemeen een fee aan over het totaal gefactureerde bedrag voor een complete factoringservice. Deze kosten bestaan uit de financiering en het debiteurenbeheer. De fee uit zich in een percentage van het totaal (ingeschatte) gefactureerde bedrag op jaarbasis, en wordt veelal beïnvloed door de betaaltermijn die is overeengekomen met uw debiteur. In het gunstigste geval is een factoringfee vanaf 1,75% (ex. BTW) denkbaar.

Houdt er rekening mee dat sommige factorpartijn voor het bereken van de kosten kijken naar de overeengekomen betaaltermijn, en andere naar de daadwerkelijke betaaltermijn. Dit kan aanzienlijke verschillen in de kosten veroorzaken. Daarnaast vallen de kosten van factoring vrijwel altijd onder bedrijfskosten, wat ze aftrekbaar maakt voor de belasting!

Creditcheck

Naast de standaardtarieven worden er vaak kosten in rekening gebracht voor de initiële aanvraag van de creditchecks op klanten. Elk jaar vindt er een revisie plaats van alle creditchecks. Deze jaarlijkse revisie is beperkt tot de op dat moment nog bestaande klanten. U betaald dus alleen de kosten van de nog bestaande klanten. De kosten van de jaarlijkse revisie zijn gelijk aan de kosten voor de initiële aanvraag, de kosten voor Nederlandse debiteuren zijn gemiddeld €30,-.

Debiteurenmanagement Services

Sommige factormaatschappijen hanteren kosten voor debiteurenmanagement services. Deze kosten worden door de factorpartij in rekening gebracht bij de debiteur, wanneer dit overeen is gekomen. Deze kosten hebben geen betrekking op de verzekerde vorderingen, maar enkel over onverzekerde vorderingen. Normaliter bestaan deze kosten uit 0,75% van de omzet van de overgedragen onverzekerde vorderingen (ex. BTW). Daarnaast wordt er een bedrag gerekend per verzonden brief om de kosten te dekken.

Factoring offertes kosteloos opvragen bij de aangesloten factormaatschappijen

Met de unieke Factoring Vergelijker korting, gegarandeerd het beste aanbod!