Hoe werkt factoring?

Hoe werkt factoring?

Om te weten hoe factoring werkt is het in eerste instantie belangrijk om te weten wat factoring precies is en wat het voor een onderneming kan betekenen.

Factoring zorgt er voor dat een ondernemer direct zijn geld ontvangt. De redenen waarom een ondernemer hiervoor kiest lopen uiteen. Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering, waarbij een onderneming zijn facturatie en debiteurenrisico overdraagt aan een factormaatschappij. In ruil hiervoor vraagt de factoringpartij een vergoeding.

Het kan voorkomen dat een onderneming zijn werkkapitaal dient te verhogen of zijn financiële flexibiliteit wil verbeteren. Ook kan een onderneming uit risico beperkende overwegingen kiezen voor een factorpartij.

 

Wat kan factoring voor u betekenen?

Met meer werkkapitaal kan een onderneming geld investeren in bijvoorbeeld de uitbreiding van personeel, de voorraad, nieuwe machines of misschien wel een nieuwe vestiging. De kosten gaan hier voor de baten. Anders gesteld; met meer geld kunt u meer winst maken. Met een te klein werkkapitaal loopt u het risico dat de rekeningen op korte termijn niet meer kunnen worden voldaan. Een oorzaak hiervan is dat de debiteuren te laat of zelfs helemaal niet betalen. Wanneer een onderneming een negatief werkkapitaal ontwikkelt, bestaat de kans dat de onderneming zelf haar rekeningen niet meer kan betalen, wat catastrofale gevolgen kan hebben. Factoring biedt hiervoor de oplossing. Binnen een aantal werkdagen betaalt het factoringbedrijf aan de onderneming de openstaande factuur, in ruil voor een klein percentage van het totaal gefactureerde bedrag.

Flexibiliteit is in elke onderneming gewenst. Echter moet hier wel de financiële ruimte voor zijn. Wanneer uw omzet stijgt, is het de bedoeling dat uw liquiditeit meegroeit. Om dit te realiseren moeten de openstaande facturen op tijd worden betaald. Helaas is dit niet altijd het geval. Voorkom moeilijke gesprekken met debiteuren, zodat u zich kunt focussen op uw core business. Voor het vergroten van de liquiditeit en flexibiliteit van een onderneming biedt American style factoring de geschikte oplossing, door het overnemen en snel uitbetalen van de door de u gekozen debiteuren.

De risicobeperking is misschien wel het grootste voordeel van factoring. Het uitbetalen van openstaande facturen door debiteuren zorgt regelmatig voor stress en onnodig risico voor een ondernemer. Een factoringmaatschappij kan het debiteurenbeheer volledig uit handen nemen van een onderneming. Zo kunt u uw cashflow te allen tijden op gang houden en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het op tijd, dan wel niet ontvangen van de betalingen van openstaande facturen. Daarnaast bespaart u zich ook de enorme last van een incasseringstraject.

 

Altijd de beste deal

Wilt u te allen tijden verzekerd zijn van de beste deal? Dan biedt Factoring Vergelijker voor u de oplossing! Factormaatschappijen kunnen sterk in prijs, dekkingsgraad en actieve branches variëren. Bij Factoring Vergelijker is dit nooit het geval. Factoring Vergelijker dient uw aanvraag in bij diverse factormaatschappijen en heeft op voorhand al een aantrekkelijke korting bedongen, die u uitsluitend ontvangt via Factoring Vergelijker.  

Wilt u  te allen tijden verzekerd zijn van de beste deal? Dan biedt Factoring Vergelijker voor u de oplossing! Factormaatschappijen kunnen sterk in prijs, dekkingsgraad en actieve branches variëren. Bij Factoring Vergelijker is dit nooit het geval. Factoring Vergelijker dient uw aanvraag in bij diverse factormaatschappijen en heeft op voorhand al een aantrekkelijke korting bedongen, die u uitsluitend ontvangt via Factoring Vergelijker.  

Factoring offertes kosteloos opvragen bij de aangesloten factormaatschappijen

Met de unieke Factoring Vergelijker korting, gegarandeerd het beste aanbod!